Het is ze weer gelukt! Super-G Bormio

29. december 2023

Na de opmerkelijke successen in de afdaling de dag ervoor, waar Justin Murisier een sterke vierde plaats behaalde en Marco Kohler tiende werd, zetten de Zwitserse atleten hun sterke prestaties voort in de super-G.

Justin Murisier, ooit een specialist in de reuzenslalom, behaalde een indrukwekkende vijfde plaats, het beste resultaat uit zijn super-G carrière. "Ik weet dat dit een van mijn beste super-G resultaten is. Het podium was mogelijk geweest vandaag," zei Murisier teleurgesteld in het interview met SRF. Zijn beste super-G resultaat tot nu toe was de vijfde plaats in Saalbach 2021.

Marco Kohler, die als 46e aan de wedstrijd begon, zette een solide prestatie neer en eindigde op de 13e plaats, waarmee hij zijn vaardigheden en potentieel op dit uitdagende parcours onderstreepte.De constant sterke prestaties van de Zwitserse atleten beloven spannende wedstrijden en geven hoop op verdere successen in het huidige seizoen.

De reis brengt hen nu naar Zwitserland: Adelboden, waar op 6 januari de reuzenslalom wordt verreden en op 7 januari de slalom. Op de Chuenisbärgli trotseren de organisatoren het gebrek aan sneeuw en vechten ze vastberaden om de races door te laten gaan. Een week later gaat het naar Wengen, waar twee afdalingen, een super-G en een slalom op het programma staan. Ondanks de uitdagingen zijn de organisatoren vastbesloten om topwedstrijden mogelijk te maken.